MariaDB-projektet, som leds utav personer som tidigare varit med och utvecklat den mest populära databasmjukvaran MySQL, låter nu lansera en ny stabil version av MariaDB nämligen MariaDB 5.5.28.
Länkar:
Release Notes
Changelog
Downloads
MariaDB-projektet, som leds utav personer som tidigare varit med och utvecklat den mest populära databasmjukvaran MySQL, låter nu lansera en ny stabil version av MariaDB nämligen MariaDB 5.5.28.
Länkar:
Release Notes
Changelog
Downloads
I maj i år genomfördes århundradets börsintroduktion då den sociala nätverksjätten Facebook valde att träda in på aktiemarknaden. Sedan dess har värdet på Facebook halverats och ikväll presenterar bolaget sin andra delårsrapport som börsnoterat bolag.
Precis som för Google och Yahoo så har Facebooks stora bekymmer varit hur man ska tjäna pengar på mobilsurfarna. Annonsmarknaden på internet har bromsat in samtidigt som allt fler surfar mer i mobilen och mindre i datorn.
Den svenska Kinneviks-koncernen är nu största ägare i e-handelsbolaget Zalando. Efter att ha köpt ytterligare 10 procent av aktierna för 287 miljoner euro så äger de nu 35 procent i det tyska sko- och modeföretaget. Zalando grundades redan 2008 men lanserades inte i Sverige förrän tidigare i år.
I Google Hangout on Air #2 tas en del saker upp om Googles sökmotor som kanske inte alla är medvetna om. Matt Cutts svarar också på några frågor om sökmotorspam och hur Google ständigt arbetar för att göra livet surt för de personer som ägnar sig åt sådan tveksam verksamhet.
Den svenska organisationen Civil Rights Defenders fyller i år 30 år och har valt att fira detta bland annat genom att släppa en helt egen Captcha-version. Genom att använda denna stoppar man inte bara elaka script från att skicka iväg formulär på sin sida utan man gör även besökarna uppmärksamma på allvarliga humanitära situationer över hela världen. Organisationens Captcha finns hittills tillgänglig på svenska och engelska. Den kräver JavaScript-biblioteket jQuery och det finns två färdiga bibliotek redo att användas i PHP samt Cold Fusion. Här nedan kan du se ett svenskt exempel.
Det stora svenska webbhotellet Binero drabbades ikväll av en omfattande störning i sitt nätverk. Tjugo över åtta meddelades att tekniker börjat felsöka. Fem över elva hade störningen hittats och åtgärdats och Binero kommer under morgondagen att se efter hur de kan undvika liknande fel i framtiden. Vad som skett har ej närmare meddelats men det synes denna gång inte handla om en DDoS-attack.
I samband med att Windows 8 släpps i Sverige den 26 oktober så kommer Microsoft också att passa på att lansera den egna musiktjänsten Xbox Music med vilken man hoppas kunna konkurrera med framför allt Spotify, WiMP och iTunes. Enligt egen utsago kommer användarna att få tillgång till en musikkatalog bestående av mer än 30 miljoner låtar. Alla låtar kommer dock inte att finnas tillgängliga i alla länder. Tjänsten kommer att finnas tillgänglig i Windows 8-datorer och mobiler med Windows Phone 8. Längre fram kommer tjänsten också att finnas tillgängliga via appar för Android och iPhone.
Det här är inte en nyhet i sig men jag ville puffa lite extra för en intressant artikel från Silicon Valley-bloggen hos SvD Näringsliv. Tidningens medarbetare Miriam Olsson Jeffery har deltagit i arrangemanget Open Co SF där 85 av traktens många intressanta företag medverkade. Vi får följa med till bland annat Twitter, Get Satisfaction och Airbnb.
I natt smyglanserades den amerikanska tjänsten Netflix som erbjuder filmer och serier via nätet till en månadsavgift. De har också inlett ett samarbete med Spotify där det senare bolagets befintliga kunder idag erbjudits en gratis testperiod året ut. Alla nya kunder erbjuds dessutom en gratis provmånad.
Konkurrensen på den svenska nättv-marknaden hårdnar därmed rejält. Den amerikanska TV-kanalen HBO planerar en liknande tjänst och så sent som i september lanserade Bonniers via C More tjänsten Filmnet.se. Viasats onlinetjänst Viaplay har satsat hårt på marknadsföring den senaste tiden för att bevaka och utöka sina marknadsandelar.
En medlem på det svenska forumet SEO-forum.se har idag postat ett inlägg om en konflikt med Schibsted-bolaget Hitta.se. Han har hjälpt en klient med marknadsföring och har bland annat annonserat på Hitta.se. Säljaren har i sin tur levererat statistikrapporter men vid kontroll gentemot Google Analytics så har dessa visat sig vara helt felaktiga.
”Är det representanten X som friserar siffrorna på egen hand eller har hela bolaget för vana att rapportera felaktig statistk för att förbättra sin förutsättningar för att råna en på mer pengar?”, frågar han sig.